Proeverij Drijfveren naar Succes

Nu de digitale wereld zoveel van ons overneemt, worden emotionele intelligentie en soft skills steeds belangrijker. Veel leiders, managers en teams lopen daar in de praktijk tegenaan. We zijn gewend vanuit de inhoud en het proces te communiceren, terwijl voor de effectiviteit van de boodschap juist de interactie en de emotie zo belangrijk is. Maar hoe pak je dat aan?

Tijdens deze Proeverij maak je kennis met Spiral Dynamics (in Nederland: WaardenManagement). Een methodiek die inzicht geeft in het individuele en collectieve drijfverenDNA, in hoe jij en je teamleden denken, voelen en handelen. Wat drijft jou? Waar krijg je energie van? Dit bepaalt namelijk voor een belangrijk deel jouw stijl van leidinggeven, communiceren en samenwerken.

Hoe meer je bewust bent van jouw stijl (én die van anderen), hoe beter je in staat bent om processen te beïnvloeden en mensen mee te krijgen voor je ideeën en plannen. En daar waar aandacht is voor communicatie en samenwerking, verbeteren ook de resultaten en het werkplezier.

Je leert over de theorie achter Spiral Dynamics, maar we vertalen deze ook naar concrete praktijksituaties, die je als deelnemer zelf in kunt brengen. Bijvoorbeeld over de aansturing van je team of de samenwerking in een project. Informatief én inspirerend dus.

Op vrijdagmiddag 20 september a.s. van 13.30 tot 17.30 uur kun je GRATIS deze Proeverij bijwonen.

De locatie is het pand van Cubics in Tilburg. Hier vind je meer gegevens en route informatie. Parkeren kan gratis en direct voor de deur.

Voor inschrijven en informatie kun je een bericht mailen naar info@groeikwadraat.nl. Ik neem dan contact met je op.

Presentatie, Masterclass, Kennissessie of Workshop

Graag deel ik mijn kennis over de menskant van organisatie ontwikkeling; de theorieën, de modellen, mijn praktijkervaringen, de anecdotes en de succesverhalen. Over dat wat er gebeurt als mensen samenwerken en communiceren in een omgeving die continu in verandering is. Wat doet dat met hen, de teams waar zij onderdeel van uitmaken en met hun leiders.

Favoriete thema’s hierbij  zijn het benutten van individuele- en teamkwaliteiten, de menskant van veranderprocessen en de inzichten van Spiral Dynamics (de theorie van Prof.W.Graves) over wat mensen drijft en wat dit betekent voor hun leiderschap, communicatie en samenwerking. Meer hierover leest u hier.

Afhankelijk van het doel en de doelgroep van de bijeenkomst verzorg ik een presentatie, een masterclass, een actieve kennissessie of een praktische workshop.

Workshop

Gespreksleider

Regelmatig ben ik gespreksleider bij discussies, debatten of ronde-tafel-gesprekken intern in organisaties of extern met een divers gezelschap van ondernemers, managers, wetenschappers, politici en studenten.

Vooraf denk ik mee over ideale groepssamenstelling, -grootte, locatie, veilige setting, omgang met pers en fotografen en natuurlijk de inhoudelijke aanpak. Dit alles draagt bij aan een interessant en levendig gesprek waarin iedere deelnemer zich comfortabel voelt en de diversiteit aan meningen en ideeën gehoord wordt.

Mijn kennis en expertise zet ik graag in voor een grondige voorbereiding en succesvolle uitvoering waarbij uw doelstellingen voor het gesprek ook worden behaald.

Eén van de verslagen van een ondernemersdebat kunt u hier lezen:

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*