De 4 redenen om te kiezen voor GROEIkwadraat

  1. Beweging naar resultaat
  2. Professioneel maatwerk
  3. Positief
  4. Integer en transparant

1. Beweging naar resultaat

Als u me inschakelt, heeft u een ambitie naar verandering en ontwikkeling van uzelf, uw team of uw organisatie. Bij de start van de samenwerking leggen we concrete doelen vast. Mijn inzet zal altijd leiden tot meer effectiviteit, betere resultaten en meer werkplezier.

2. Professioneel maatwerk

Ik breng een rugzak vol theorieën, inzichten en methodieken mee. Een aanpak is nooit standaard. Dat kan ook niet. Elke organisatie, team of individu is namelijk uniek. Bij voorkeur zoek ik samen naar datgene dat bij uw specifieke situatie past.

Een voorbeeld: ontwikkelen en veranderen volgens Satir

Om één en ander te illustreren maak ik graag gebruik van het procesmodel van Satir dat mensen ondersteunt in het omgaan met verandering en ontwikkeling. Elk van de 5 fasen die Satir onderscheidt, wordt gekenmerkt door andere gevoelens, denken, prestatie en lichamelijke gesteldheid. Dit vraagt dus ook om een andere begeleiding en aansturing. Bij elke verandering worden in principe alle fasen doorlopen, echter de mate waarin deze zich manifesteren is afhankelijk van de persoon, het team of de organisatie.

transformatie

Inmiddels heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met dit model en de effecten die iedere fase met zich meebrengt. Hierdoor kan ik mensen, teams en organisaties adequaat door veranderingen begeleiden.

Nog een voorbeeld: drijfverentheorie

Met enige regelmaat als de situatie daarom vraagt, werk ik met WaardenManagementWaardenManagement is gebaseerd op onderzoek van de Amerikaanse psycholoog Clare W. Graves en zijn theorie Spiral Dynamics. Het richt zich op drijfveren. Deze worden met behulp van kleuren concreet zichtbaar gemaakt in een WaardenProfiel.

Met behulp van WaardenManagement kan ik op een eenvoudige en snelle wijze laten zien wat mensen, teams en organisaties beweegt. Hiermee kunt u allerhande situaties doorgronden, knelpunten oplossen en zeer effectief werken aan de verdere ontwikkeling van uzelf, uw team en/of uw organisatie. Uitgebreide informatie vindt u hier.

Met GROEIkwadraat ben ik gecertificeerd partner van WaardenManagement

bollen

3. Positief

Van nature ben ik een rasoptimist die altijd kansen en oplossingen ziet. Daarnaast maak ik gebruik van de inzichten uit de Positieve Psychologie, Appreciative Inquiry en de Oplossingsgerichte methode. Dit betekent dat ik liever niet uitgebreid stilsta bij problemen of oorzaken maar juist vooruit kijk. Wat zijn uw ambities? Welke kwaliteiten en talenten zijn reeds in de organisatie of bij u aanwezig en hoe kun je die optimaal benutten?

Eerlijk is eerlijk; ontwikkelen en veranderen is echt niet alleen maar “hallelujah”, maar met een waarderende en positieve insteek wordt het wel zo leuk mogelijk. En waar met passie en plezier wordt gewerkt, worden ook resultaten geboekt!

4. Integer en transparant

Graag lever ik kwaliteit, zekerheid en vertrouwen. Afspraken leggen we vooraf vast en evalueren we regelmatig. Daarnaast geven ervaringen van mijn klanten duidelijk aan dat zij transparantie en integriteit als één van mijn belangrijke kwaliteiten zien.

* Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van BeroepsCoaches) en de EMCC (European Mentoring & Coaching Council).

* Bij mijn coachingswerkzaamheden werk ik volgens de Internationale Ethische Code van de NOBCO.

* Ik ben gecertificeerd partner van WaardenManagement. Dit betekent dat ik zowel op organisatie-, team- en individueel niveau met deze methodiek mag en kan werken

* En zijn voor alle diensten van GROEIkwadraat deze Algemene Voorwaarden van toepassing.

* Vanzelfsprekend gaan wij zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Lees hiervoor onze Privacy Verklaring.