Teamontwikkeling Nationale Grote Clubactie

Hanneke is bij ons gestart met een 1 op 1 coachingstraject waarbij ze mij gecoacht heeft bij het realiseren van mijn ambities voor de toekomst. Voor een selfmade manager een prettig traject waarbij de theorie ondergeschikt is aan kwaliteiten en drijfveren. Werkend vanuit een positieve focus is haar manier van coachen erg prettig en begrijpend.

Vanuit dit individuele traject hebben we een vervolgstap gezet naar teamontwikkeling.

Onder haar deskundige leiding hebben wij enkele teamsessies gehouden welke een positieve bijdrage hebben gehad op de (door)ontwikkeling van ons team. Tijdens de coaching van Hanneke hebben de medewerkers van de Grote Clubactie geleerd om verwachtingen naar elkaar uit te (durven) spreken en hoe elkaar te coachen tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

Het lukt Hanneke daarbij om in een ongedwongen en prettige sfeer de kern boven water te krijgen en het team handvatten te bieden hier sterker van te worden. Zij weet het proces zo te sturen dat medewerkers de “kern” durven te benoemen en zij ziet kans het management oplossingsgericht te coachen. Haar sessies hebben een praktische inslag welke goed past bij onze bedrijfscultuur waardoor het medewerkers ook pakt en boeit.

Bovenal is Hanneke een prettig persoon, komt haar afspraken altijd na en werkt zeer gestructureerd.

Frank Molkenboer, algemeen directeur Nationale Grote Clubactie

 

Organisatieadvies Beter Horen

Logo-Beter-Horen“Hanneke van Oirsouw heeft voor Beter Horen een Training and Development afdeling opgezet, inclusief de opbouw van het team met trainers en coaches. Daarbij was zij ook nauw betrokken bij de conceptuele ontwikkeling van trainingsprogramma’s.
beter-horenHanneke is een professional, die met behulp van een goed ontwikkeld verstand, haar vermogen om mensen aan haar te binden en integer optreden tot snelle oplossingen komt. Opvallend daarbij is dat zij snel schakelt tussen conceptueel denken en aanreiken van praktische oplossingen; concepten worden vertaald naar praktisch inzetbare instrumenten. Door prikkelende vragen te stellen nodigt ze uit tot nadenken. In haar optreden brengt ze vaart in processen; ze gaat resultaatgericht te werk.Tot slot is ze een zeer aangenaam mens om mee te werken.”

Johan Manders, HR Director Beter Horen

Meer weten?

Organisatieadvies D-reizen

logo-d-reizen“Onze strategie werd vernieuwd, waardoor een andere structuur ontstond. Mensen moesten leren anders met elkaar te werken. Met minder mensen, meer werk verzetten. Daarnaast stroomden interne medewerkers door naar andere posities. Er was veel verandering, maar we wilden de DNA en cultuur van D-reizen behouden.”
“GROEIkwadraat ondersteunde het hele Operations team, zowel met groepsessies als met individuele coaching. Bij Hanneke hadden zij hun veilige haven, een vertrouwenspersoon. Medewerkers konden bij haar hun onzekerheden over de organisatie en zichzelf kwijt, zonder angst. Door de daarop volgende groepssessies kon de leidinggevende na een periode het stokje weer geheel zelfstandig overnemen en was de taak voor GROEIkwadraat volbracht.”
“De kunst van een coach is patronen zichtbaar te maken. Als je weet waarom je doet wat je doet kun je veranderen. Niet focussen op het gedrag wat wordt vertoond, maar waar komt dat gedrag vandaan? GROEIkwadraat maakt onbewuste zaken bewust. Hanneke straalt vertrouwen uit en is no nonsens. Met haar mensgerichtheid, maar daarnaast ook resultaatgerichtheid is zij concreet genoeg om niet zweverig te worden. Hanneke blijft bovendien eerlijk en oprecht en gaat je niet naar je mond praten.”

Meer weten?

Organisatiebegeleiding Maatschap in de Zorg

“Het afgelopen jaar hebben wij op diverse manieren samen gewerkt met Hanneke van Oirsouw en steeds naar volle tevredenheid. Het begon met een workshop “Drijfveren van succes”, waaraan ik als praktijkmanager heb deelgenomen. Daarna heeft zij mij individuele coaching in leiderschap geboden, een communicatiecursus voor balie en telefoon voor onze assistentes verzorgd en heeft opgetreden als gespreksleider en begeleider bij teamsessies. Het welbekende verhaal; van het één komt het ander.

Hanneke is een hele open, vriendelijke vrouw die de kracht van het vragen stellen erg goed beheerst en goed kan aanvoelen wat er nodig is. Ze stelt vragen die je  aan het denken zetten en vraagt vervolgens door waardoor je zelf de antwoorden kunt formuleren voor je probleemstelling. Haar transparante en flexibele manier van werken maakt dat eigenlijk iedereen zich snel bij haar op zijn gemak voelt.”

Marleen, praktijkmanager Maatschap in de Zorg

Teambegeleiding Rijkswaterstaat

logo-rijkswaterstaat“Ik had de opdracht een professionalisering van een team te begeleiden. Het was belangrijk een goed team neer te zetten en te werken aan de teambuilding, hier kon ik wel wat extra hulp bij gebruiken. Via via had iemand mij de naam Hanneke van Oirsouw doorgegeven van GROEIkwadraat. We hebben kennis gemaakt en er was direct een goede klik. Hanneke is een sympathiek en geïnspireerd persoon.”
GROEIkwadraat werd ingezet om diverse sessies te begeleiden met de werktitel “Een kleurrijk team op een kleurrijke dag” “Hanneke denkt vanaf het voortraject zeer goed met je mee. Wat is er aan de hand? Hoe rollen we dat uit? Ze stelt kritische vragen om zo het optimale uit de sessies te halen.
De combinatie van professionaliteit, betrokkenheid en enthousiasme is wat Hanneke kenmerkt. Juist deze driehoek maakt haar makkelijk benaderbaar voor vragen en gevoeligheden vanuit het team.”

Sonja Kok, projectmanager

Meer weten?

Teambegeleiding Delta

logo-delta“Hanneke heeft mij en mijn managementteam over een periode van een halfjaar regelmatig gecoacht. Allemaal hadden we zo onze sterke kanten en minder sterke punten waarin we nog konden groeien. Ik heb met Hanneke op een prettige manier gewerkt aan mijn groei en met concrete resultaten in de vorm van ander, effectiever gedrag. Omdat we als team gelijktijdig gecoacht werden door Hanneke was binnen de groep de verandering nog groter.
Het team is hechter geworden en in het team is een nieuwe manier van communiceren ontstaan, meer open en direct. Dat dit de samenwerking naar een hoger plan heeft gebracht behoeft geen betoog.”

Meer weten?

 

Coaching

“Mijn coachingstraject is gestart met een “intake gesprek” om elkaar te leren kennen en mijn wensen (coachvraag) te bespreken. Om een coaching zinvol te laten zijn is een klik tussen coach en coachee nodig, na het eerste gesprek was de klik bij mij aanwezig.

Tussen het 1ste en 2de gesprek heb ik de drijfverenanalyse gedaan. In het 2de gesprek is de coachvraag definitief gemaakt, is de theorie achter de drijfverenanalyse uitgebreid besproken en het mijn profiel bekeken. In de daaropvolgende gesprekken hebben we dit verder uitgediept aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Hanneke heeft deze gebruikt om nader toe te lichten hoe je de kleurenpatronen kunt gebruiken om in een volgende situatie anders te reageren en te kunnen putten uit meerdere beïnvloedingsstijlen.

Ik vond het een leuk traject met een praktische insteek. De gebruikte tool is ogenschijnlijk eenvoudig toe te passen. Het daadwerkelijk toepassen en blijven toepassen vraagt wel wat oefening alvorens het een routine is geworden.

Het prettige aan de gesprekken met Hanneke was dat je in een andere omgeving even tot rust komt om zaken op een rijtje te zetten om er eens vanuit een ander perspectief naar te kijken. Dit levert veelal weer nieuwe inzichten / gedachten op waarmee je vooruit kunt.”

Niek Jansen, Production Unit Manager, Marel Stork Poultry Processing

Jos Dulos

Jos Dulos

“Op een externe trainingsdag heb ik Hanneke leren kennen als een enthousiaste, prettige en makkelijk toegankelijke trainster / coach.  Vanuit de behoefte om mijzelf verder te ontwikkelen als coach, heb ik Hanneke gevraagd of zij mij één op één wilde coachen.

Hanneke  is zeer goed in staat om de juiste vragen te stellen en mij na te laten denken over wie ik echt ben. Beter inzicht te geven in mijn kwaliteiten, maar daarnaast ook een talent in mij (waar ik mij nog niet bewust was) zichtbaar heeft gemaakt.

Daarnaast beschikt Hanneke over een scala van tools, die zij als een ervaring als trainer en coach, op het juiste moment weet in te zetten.”

Jos Dulos, interne coach

Meer weten?

 

Docent / Examinator / Afstudeerbegeleider Avans Hogeschool, Academie voor Deeltijd

avans

“Hanneke is een positief kritische docent, die zorgt voor diepgang en kwaliteit. Een fijne collega om mee te werken. “ 

Lia Geerts MSc, Clustercoördinator Management in de Zorg (MIZ) en Human Resources Management (HRM), Academie voor Deeltijd

“Hanneke is een trainer waar ik graag mee samenwerk; zij verstaat haar vak en de doelgroep en is kwaliteitsbewust. Samenwerken met Hanneke vind ik een plezier, vanwege haar doelgerichte instelling en respectvolle houding naar studenten en collega’s. Zij heeft weinig woorden nodig om aan de slag te gaan en neemt altijd verantwoordelijkheid  voor het resultaat. Reflectie op een uitgevoerde training is voor Hanneke vanzelfsprekend, met haar bevindingen en suggesties draagt ze actief bij aan de kwaliteit van ons onderwijs. Hanneke koppelt inhoudelijke expertise aan een laagdrempelige, uitnodigende  omgangsstijl en dat wérkt!”

Rose-Marie Aarts, Docent Management in de Zorg (MIZ) en Human Resources Management (HRM), Academie voor Deeltijd

Algemeen

“Ik heb het geluk gehad met Hanneke te mogen samenwerken in de verschillende functies die ze bij D-reizen heeft gehad. Niet alleen is het een bijzonder prettige collega waar u op kunt bouwen, met haar kun je je werk vooral ook echt verder uitbouwen.

Ze weet altijd waarde toe te voegen! Haar voorkomen mag dan bescheiden zijn, maar haar “footprint” is dat zeker niet. Met haar doortastende en resultaatgerichte aanpak weet zij zaken “gewoon” te realiseren. Waar de meeste mensen opgeven, gaat zij “gewoon” door.

In haar rol als organisatieadviseur komt alles verbluffend goed bij elkaar; haar ervaring, kennis, pragmatisme en visie. Dan vind ik haar een expert die er geen doekjes om windt. Liefdevol legt ze de vinger op de zere plek, houdt je nuchter de spiegel voor en blijft betrokken. Met haar aanpak wordt de juiste koers snel heel helder.”

Laura van Overbeek de Meyer Verdijk

Meer weten?

Open Workshops

Deelnemers:

“Op een hele persoonlijke manier weet Hanneke theorie en praktijk voor iedereen toegankelijk te maken. Hierbij dringt ze ongedwongen én doelgericht door tot de kern! Zinvol, voor zowel ervaren ondernemer als startende manager.” Willem-Jan

marielle

“De workshop in een paar woorden: zinvol, sfeervol, open, zet aan tot nadenken en biedt hele praktische tools om (opnieuw) naar u eigen situatie te kijken.
Hanneke in een paar woorden: professional, goed onderlegd, kritisch, sturend waar nodig, biedt een veilige omgeving om je kwetsbaar op te stellen waardoor je met elkaar echt de diepte in kunt.” Mariëlle

“Ik heb de workshop Waarde(n)vol Leiderschap als zeer positief ervaren. De professionele aanpak sprak mij zeer aan. De voorbeelden en ook de interactie tussen Hanneke en de groep waren erg verfrissend en gelardeerd met voorbeelden vanuit de groep. Een prima combinatie van theorie naar praktijk vertaald in een hele prettige omgeving. Hanneke enthousiasmeert de deelnemers met drive en expertise.” Frank

“Inspirerend om met collega-ondernemers een middag te kijken naar welke waarden ons gedrag (als mens en ondernemer) sturen. De workshop geeft persoonlijk inzicht m.b.v. het waardenprofiel, maar ook inzicht in ‘hoe anderen denken en acteren’. Door de open en prettige sfeer konden we hier vrij over spreken wat uiteraard weer nieuwe inzichten heeft opgeleverd! Met een aantal actieve opdrachten zorgt Hanneke voor inzicht, een goed gesprek, een veilige, prettige en open sfeer, kortom een waarde(n)volle middag!” Inge

Meer weten?